Sürdürülebilirlik

Sürdürülebilir tasarım ve üretim anlayışı ile çıktığımız yolculuğumuzda sizinle paylaşmak istediğimiz bir yeniliğimiz var.

Artepera olarak, gerek minimum hammadde kaybı ve verimliliği sağlamak, gerekse çevresel faktörler nedeni ile markalaşma odağımızda sürdürülebilirlik ön planda yer almaktadır.

Metalin merkezde olduğu dekorasyon ürünleri  yapan fabrikamızda üretimden artan parçaların değerlendirilmesine ilişkin projemizi yürütmekteyiz. Tasarımlarımızın üretimi esnasında ortaya çıkan fazla parçalardan, saksı bitkilerinde kullanılması amacıyla metal aksesuarlar tasarladık. Bu küçük ürünler bitkinin yakınında toprağa yerleştirildiğinde zamanla paslanarak toprağı demir oksit yönünden besler ve bu sayede bitkilerin yaprak üretimi ve fotosentez yapması için gerekli olan demir oksit ihtiyacını karşılar.

Bu Mini tasarımlar sayesinde nelere tik attık?

Kendisi küçük ama işlevi büyük bu projemiz ile;

*Satın almış olduğunuz ürünün üretiminden artan parçaları değerlendirerek onu doğa için faydalı bir kullanım nesnesine dönüştürürken aynı zamanda “minimum hammadde kaybı” hedefimizi yakaladık.

*Günümüzde satılan bitki topraklarının demir içeriği düşük tutulmaktadır ve zamanla bu demir içeriği bitki büyüdükçe azalmaktadır. Bitkiler yaprak üretiminde ve fotosentez sırasında demir okside ihtiyaç duyar. Bu ürün zamanla su yardımı ile paslanmaktadır; bu sayede bitkinizin demir oksit ihtiyacını karşılayarak sağlıklı yapraklar büyütmesini ve daha verimli fotosentez yapmasına destek olduk.

*Mini aksesuarların özel tasarımı sayesinde saksı bitkilerinin toprağını kolayca karıştırıp hava alabilmesine olanak tanıdık. Böylece toprağın hava ve demir minerali ile buluşmasıyla daha canlı ve sağlıklı bitkiler yetiştirilmesini sağladık.

*Gözümüz gibi baktığımız evlerimizin nadide canlıları olan bitkilerimiz için, işlevsel faydaları yanı sıra onlara görsel olarak eşlik eden keyifli, esprili ve estetik tasarımlar yakaladık.

Saksı toprağında demir oksit kullanımının faydaları konusunda akademik araştırmalar için aşağıdaki linkleri okuyabilir, derinlemesine bilgi sahibi olabilirsiniz.

Sürdürülebilir bir evren için attığımız bu küçük adımın sizlere de keyif vermesi dileğiyle.

 

Akademik Makaleler;

https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/01904168409363188
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1002016006600830
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0167577X18318378


Yorum yazın

Yorumlarınız, onaylandıktan sonra yayınlanacaktır

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.